Trei competitii de Orientare in Alergare organizate in Baia Mare. Vezi rezultatele obtinute de Stiinta Electro Sistem

Trei competitii de Orientare in Alergare organizate in Baia Mare. Vezi rezultatele obtinute de Stiinta Electro Sistem

In perioada 15-17 mai, in Baia Mare s-au desfasurat trei competitii majore de Orientare in Alergare, Campionatele Nationale pe Echipe, Campionatele Nationale de Parc-Oras pentru categoriile de performanta precum si Cupa Electro Sistem pentru toate categoriile de  varsta. Competitiile au fost organizate de Federatia Romana de Orientare, in parteneriat cu CS Electro Sistem Baia Mare, si au adunat la start aproape 200 de participant de la majoritatea cluburilor de profil din tara, dar si competitori din Ungaria.

Clubul sportiv Electro Sistem Baia Mare a fost implicat in aceste competitii majore cu 2 echipe: echipa de organizatori si echipa de competitori. In ceea ce priveste partea de organizare, arbitrii au pregatit pentru aceste competitii 3 harti noi,, respectiv 2 zone de padure (Apa Sarata si Lacul Bodi Ferneziu 2) si o zona de parc-oras (zonele adiacente pietei Millenium).  Responsabil pentru cartarea acestor zone a fost Liviu Tantar, care a reusit sa ofere concurentilor harti  foarte bune, iar gazdele au dorit sa se ridice la nivelul unei asemenea competitii de anvergura si s-au straduit sa le ofere participantilor conditii foarte bune de concurs.

              In prima zi de concurs s-au acordat titlurile de campion national in proba pe echipe. Clubul Stiinta Electro Sistem s-a descurcat foarte bine in aceasta proba, reusind sa urce pe podium cu nu mai putin de 6 echipe, astfel:

Loc I: F14  Erli Andreea cu Roman Alexandra;

Loc II: M14 Catana Alexandru cu Hreniuc Alexandru, M16 Biro Alexandru cu Crisan Ionut

Loc III: M16 Manu Alexandru cu Constantin Cristian, M20 Tampa Paul cu Hreniuc Alexandru,               F16 Tecar Denisa cu Rus Dora.

             Ziua de duminica a fost rezervata spectaculoasei probe de Parc-Oras, cu startul din curtea scolii nr 2 "O.Goga" si cu sosirea in Centrul Vechi din Baia Mare. Aici s-a desfasurat cea de-a treia etapa din cadrul Campionatului National de Parc-Oras (din cele 5 ce se desfasoara de-a lungul acestui sezon competitional), proba care face o buna propaganda orientarii, datorita faptului ca este “mai vizibila” pentru spectatori in raport cu cele  desfasurate in padure. La aceasta competitie se acorda puncte concurentilor in functie de locul ocupat in clasament, punctele insumate la sfarsitul sezonului dand campionii nationali din aceasta proba. De la Stiinta Electro Sistem Baia Mare au obtinut puncte urmatorii:

M14 Catana Alexandru 8p, Iacob Adrian 6p, Hreniuc Andrei 5p

M18 Biro Alexandru 12p

M21 Sebestyen Istvan 8p

F14 Erli Andreea 12p, Roman Alexandra 8p, Ghit Denisa 4p

F18 Culcean Roxana 8p, Tecar Denisa 6p, Rus Dora 2p.

               In urma cumularii celor 3 zile de concurs s-au decernat trofeele Electro Sistem, trofee care au dorit sa premieze constanta concurentilor de-a lungul acestor etape de competitie. De la Stiinta Electro Sistem Baia Mare au urcat pe podium urmatorii:

Locuri I:  F10 Manu Andreea, F14 Erli Andreea, Open F Bodea Claudia, M16 Biro Alexandru, M20 Hreniuc Alexandru, M45 Hecko Emil

Locuri II:  F10 Bodea Laura, F12 Roman Alexandra, F16 Tecar Denisa, F18 Culcean Roxana, F45 Pop Lucia, M18 Tampa Paul, Open M Sebestyen Alexandru

Locuri III: F10 Chis Ioana, M14 Catana Alexandru

     Organizatorii aduc multumiri Consiliului Local Baia Mare si Consiliului Judetean Maramures, care au contribuit la buna desfasurare a competitiei, precum si echipei de arbitri care si-a facut pe deplin datoria: Dionisie si Erica Rosca, Liviu Tantar, Costan Gligor, Ionut Indrecan, Stefan Libotean, Eliza si Attila Sebestyen,  Titel si Niculina Caosan.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>