Stiinta Electro Sistem s-a intors cu medalii de la Roman

Stiinta Electro Sistem s-a intors cu medalii de la Roman

La capatul unui sezon greu, epuizant, in acest weekend la Roman au avut loc trei evenimente importante pentru miscarea orientarii: finala Campionatului National de Parc-Oras, Concursul National de Score pe Echipe si Campionatul National de Orientare de Noapte. La aceste competitii au luat startul sportivi de la aproape toate cluburile majore de profil din toata tara, printre care si sportivii de la Stiinta Electro Sistem Baia Mare. Competitiile de padure s–au desfasurat pe o zona grea, cu foarte multe desisuri, dar proba de Parc-Oras, s-a desfasurat pe o zona intreresanta din centrul orasului Roman, in care la un moment dat, datorita particularitatii constructiilor din zona s-a alergat pe 2 nivele (gen parter si etaj).

Capionatul National de Parc Oras este o competitie de anduranta care s-a intins pe durata intregului an competitional si care a constat in alergarea a 5 etape in 5 locatii diferite, la finalul fiecarei etape acordandu-se puncte in functie de locul ocupat in clasament, podiumul final fiind dat de suma punctelor cucerite de concurenti. La Roman s-a desfasurat ultima etapa, in urma careia sportivii de la Stiinta Electro Sistem Baia Mare au reusit sa cucereasca 4 medalii. Ar fi de remarcat faptul ca ca Anca Tetisan (F21) s-a luptat pana in ultima etapa pentru titlul de campioana nationala( insa in final a trebuit sa se multumeasca cu medalia de argint), dar si faptul ca Roxana Culcean, datorita locului intai adjudecat in ultima etapa, a reusit sa se claseze in extremis pe locul trei.

Rezultate finale CN de Parc Oras:

Copii: F14 Tecar Denisa locul II

Juniori: F18 Culcean Roxana locul III

Seniori: F21 Tetisan Anca locul II

M21 Sebestyen Istvan locul III

 

O spectaculoasa proba s-a defasurat in a doua zi, Concursul National de Score Mixt, in care echipele formate dintr-un concurent si o concurenta isi stabilesc singuri ordinea, precum si numarul de puncte de control atinse de fiecare, singura conditie impusa fiind aceea de a se culege toate posturile de pe harta de concurs. Doua medalii de aur au reusit sa cucereasca sportivii nostrii (in cele 3 categorii de performanta), invingand echipe mai bine cotate, mai ales cele doua echipe de seniori ale CSU Craiova, considerate mari favorite. Rezultatele sunt:

Seniori: locul I Tetisan Anca cu Sebestyen Istvan

Juniori: locul I Culcean Roxana cu Biro Alexandru

Copii: locul 4 Erli Andreea cu Manu Alexandru

 

La Campionatul National de Orientare de Noapte s-a reusit obtinerea unei medalii de argint dar si 3 prezente in imediata apropiere a podiumului, prin:

Loc II Erli Andreea in echipa cu Rus Dora la F16

Locuri 4 Biro Alexandru cu Muresan Daniel la M16, Culcean Roxana cu Erli Andreea la F16, Sebestyen Istvan la M21

Sunt convins ca toti sportivii s–au straduit sa isi faca datoria cat mai bine la aceste competitii, insa nu toti au reusit sa se claseze in frunte. O cauza este si faptul ca, datorita regulamentului, o mare parte dintre ei au fost mezinii categoriilor in care au concurat, iar unii au fost nevoiti sa concureze in categorii de varsta superioare.” (antrenor prof. Iosif Hecko)

La sfarsitul acestei saptamani sportivii de la Stiinta Electro Sistem Baia Mare vor schimba putin registrul si se vor prezenta la startul Campionatului National de Orientare cu Mountain Bike in proba de Ultra Lunga Distanta, care se va desfasura la Baia Mare.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>