Stiinta Electro Sistem s-a intors acasa cu 6 medalii de la Jocurile Mondiale Unite

Stiinta Electro Sistem s-a intors acasa cu 6 medalii de la Jocurile Mondiale Unite

În perioada 18-21 iunie 2015 în localitatea Klagenfurt din Austria s-au desfăşurat Jocurile Mondiale Unite, competiţie care este dedicată categoriilor de copii şi juniori din întreaga lume. La startul acestor întreceri s-au aliniat  aproape 6000 de concurenţi din 33 de ţări de pe tot globul, care s-au întrecut în cele 10 sporturi prezente pe tabloul competitei. Începând din acest an pentru prima oară în istoria acestor jocuri s-au introdus şi competiţiile de orientare în programul întrecerilor, categoriile de participare fiind  12, 14, 16 şi 18 ani, atât la masculin cât şi la feminin. S-au acordat medalii în proba individuală (care a constat în cumularea rezultatelor din primele 2 zile de concurs), precum şi în spectaculoasa proba de ştafetă mixtă, ştafeta care a avut în componenţă câte 2 băieţi şi 2 fete.

Clubul sportiv Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare a deplasat la aceste competiţii un lot valoros format din 8 sportivi care au fost însoţiţi de Istvan Sebestyen, directorul clubului sportiv. Unii dintre ei încă nu au apucat să concureze la o competiţie de un asemenea nivel, dar ideea de a reprezenta România într-o competiţie internaţională i-a făcut să îşi dorească să obţină rezultate cât mai bune. Comportarea lor la aceste Jocuri Mondiale Unite a fost excelentă, deoarece ei au reuşit să urce pe podiumul de premiere de 6 ori, obţinând 2 medalii de aur, 2 de argint şi 2 de bronz. Performera acestei competiţii în proba individuală o putem numi pe Alexandra Roman, care fiind la prima ei participare internaţional a reuşit să câştige în cadrul categoriei 12 ani medalia de aur la mare luptă cu adversarele sale. Mai putem aminti faptul că Denisa Tecar a câştigat medalia de aur pentru doar şase secunde în faţa unei sportive din Spania, dar şi faptul că Alexandru Biro a reuşit să urce pe podium într-o companie selectă, cu adversari foarte puternici, mai ales cei din Rusia. Rezultatele obţinute au fost:

Individual:

Locuri I:     Roman Alexandra la F12 , Tecar Denisa la F16

Locuri III:  Biro Alexandru la M16, Culcean Roxana la F18

Ştafeta mixtă

Locuri II: Categ. 14 ani: Erli Andreea, Iacob Adrian, Hreniuc Andrei, Roman Alexandra.

                 Categ. 18 ani: Tecar Denisa, Constantin Cristian, Biro Alexandru, Culcean Roxana.

“A fost o experienţă unică, in primul rand pentru cei care incă nu au avut ocazia să concureze la nivel internaţional. Mă bucură faptul că au reuşit să-şi controleze emotiile si să se concentreze pe ceea ce au avut de făcut. Sper ca acest concurs să îi ambiţioneze si mai mult şi să isi dorească să reprezinte în continuare Romania însă la un nivel mult mai înalt”. (Istvan Sebestyen-director)

Campionatul European de Juniori este următoarea competitie importantă la care vor participa 3 dintre sportivii clubului (Alexandru Biro, Denisa Tecar şi Roxana Culcean), iar ceilalţi componenţi ai clubului vor participa la puternicul concurs Transylvania Open, care va reuni la start circa 600 de concurenţi din mai multe ţări. Ambele competiţii se vor desfăşura la Cluj Napoca în perioada 25-28 iunie 2015.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>