Stiinta Electro Sistem a dominat cele doua etape ale CN de Orientare cu Montain Bike, desfasurate in Maramures

Stiinta Electro Sistem a dominat cele doua etape ale CN de Orientare cu Montain Bike, desfasurate in Maramures

Weekend-ul trecut, in imprejurimile orasului Baia Mare s-au desfasurat 2 etape din cadrul Campionatelor Nationale de Orientare cu Mountain Bike: Campionatele Nationale de Orientare in proba de stafetă 2 x 2 si Campionatele Nationale de Medie Distanta. Cea mai noua ramura a orientarii a adus la start orientaristi de la mai multe cluburi, dornici de a concura  pe traseele puse la dispozitia lor de catre organizatori, respectiv Federatia Romana de Orientare si cluburie locale CS Star Team Baia Mare si Electro Sistem Baia Mare.

Prima zi de competitie a fost dedicata primului Campionat National de Orientare cu Mountain Bike in proba de Stafeta 2x2, in care 2 sportivi de la acelasi club parcurg succesiv cate 2 trasee, stafeta castigatoare fiind declarata cea care trece prima linia de sosire dupa 4 schimburi. Competitia a avut loc pe strazile si ulitele din Berinta, startul si sosirea fiind prevazute pe stadionul din localitate.

Sportivii de la Stiinta Electro Sistem Baia Mare au dominat aceste intreceri reusind sa urce pe podiumul de premiere cu 6 stafete:

Locuri I: Erli Andreea si Roman Alexandra la F14,  Catana Alexandru si Hreniuc Alexandru la M14, Biro Alexandru si Constantin Cristian la M18,

Locuri II: Mate Sergiu si Hreniuc Alexandru la M18, Tampa Paul si Sebestyen Istvan la M21

Loc III: Manu Alexandru si Crişan Ionuţ la M18

Ziua de duminica a fost dedicata probei de Medie Distanta. Competitita s-a desfasurat in padurea Apa Sarata precum si in cartierele adiacente orasului Tautii Magheraus. Spre deosebire de prima zi, organizatorii au pregatit trasee mai tehnice, reducandu-se astfel considerabil vitezele de concurs, lupta la varf in unele categorii fiind foarte stransa. Toata competitia s-a desfasurat fara incidente, echipa de interventie si salvare canina condusa de Samir Pop (cea care a asigurat asistenta medicala la aceste competiţii si careia ii multumim pe aceasta cale) a “somat” in timpul derularii Campionatelor Nationale. Datorita faptului ca orientarea cu mountain bike-ul seamana ca tehnica cu orientarea pe schiuri in care ei sunt specialisti, sportivii de la Stiinta Electro Sistem Baia Mare au reusit sa urce din nou pe podium de mai multe ori:

Locuri I: Erli Andreea la M14, Roxana Culcean la F17, Catana Alexandru la M14, Constantin Cristian la M17,

Locuri II: Tecar Denişa la F17,  Hreniuc Andrei la M14, Biro Alexandru la M17, Tampa Paul la M20

Locuri III: Roman Alexandra la F14, Crisan Ionut la M17.

La sfarsitul acestei saptamani, sportivii de la Stiinta Electro Sistem Baia Mare vor reveni in competitiile de alergare, urmand sa participe, la Miercurea Ciuc, la Campionatele Naţionale de Orientare in Alergare, in probă de stafeta, de la care spera sa se intoarca cu noi trofee si medalii nationale.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>