Sportivii de la Stiinta Electro Sistem au participat la CE (juniori) si CM (seniori) de orientare pe schiuri

Sportivii de la Stiinta Electro Sistem au participat la CE (juniori) si CM (seniori) de orientare pe schiuri

Localitatea Hamar din Norvegia a fost gazda celor mai asteptate competitii internationale de Orientare pe Schiuri din acest an, Campionatele Mondiale pentru Seniori si  Campionatul European pentru categoria de juniori (sportivi pana  în 17 ani). Toata lumea buna a orientarii pe schiuri a fost prezenta la aceste competitii, sportivi de pe trei continente s-au prezentat la startul concursului din Norvegia. In tarile scandinave acest sport este o adevarata “religie”, spre exemplu Campionatele Nationale de Orientare pe Schiuri din Suedia sunt transmise in direct la televiziuni de nivel national, in plus sunt mii de practicanti ai acestui sport foarte iubit si apreciat de nordici.

              Romania a fost reprezentata la aceste competitii de un lot de 6 juniori si 4 seniori, care au incercat sa isi masoare fortele cu mai titratii lor adversari pe traseele foarte tehnice si dificile pregatite de organizatori. Astfel lotul de juniori ( selectioner prof. Iosif Hecko) a fost compus din trei fete si trei baieti: Culcean Roxana, Biro Alexandru, Constantin Cristian, Crisan Ionut (toti de la Stiinta Electro Sistem Baia Mare), Habina Daiana (CSS Baia Sprie) si Tamas Denisa (Spria Baia Sprie), care au concurat in cele 4 probe ale Campionatelor Europene si care au avut de infruntat in principal lipsa de experienta in asemenea genuri de trasee, cu o retea de urme foarte deasa. Cele mai bune rezultate obtinute de ei au fost:

Biro Alexandru – locul 22 la Lunga Distanta si 25 la Medie Distanta

Culcean Roxana – locul 24 la Lunga Distanta si 30 la Medie Distanta

Habina Daiana – locul 31 la Sprint

Tamas Denisa – locul 31 la Medie Distanta

Crisan Ionut – locul 32 la Sprint

Constantin Cristian – locul 35 la Medie Distanta

   In cadrul probei de stafeta, echipa de juniori a terminat pe locul 7 (un rezultat bun, tinand cont de faptul ca cei trei sportivi au doar 16 ani, limita categoriei fiind de 17 ani), iar echipa de junioare a trecut pe langa un rezultat mare, obtinand teoretic al saselea timp de concurs, dar a fost descalificata din cauza ratarii unui post de control.

  Insa un rezultat notabil a inregistrat stafeta de seniori a Romaniei care a obtinut un remarcabil loc 9, in conditiile in care sporturile de iarna de la noi din tara sufera foarte mult la nivel de seniori si o intrare in primii zece poate fi consideranta o performanta. Astfel stafeta compusa din Istvan Sebestyen (CS Stiinta Electro Sistem Baia Mare), Zoltan Szep si Csucs Klaus (ambii VSK Miercurea Ciuc) au devansat tari mai bine cotate ca Austria, Germania, SUA, Finlanda, Kazahstan, Ucraina, Japonia sau Norvegia. In probele individuale, cele mai bune rezultate ale seniorilor au fost: Csucs Klaus (locul 27 la Lunga Distanta), Szep Zoltan (locul 38 la Lunga Distanta) si Sebestyen Istvan (locul 43 la Medie Distanta). In competitia feminina am avut o singura reprezentanta, Fey Zsuzsa, performanta ei de top fiind un loc 21 in proba de Lunga Distanta.

 Cu aceste competitii sezonul de Orientare pe Schiuri s-a incheiat, dupa o mica vacanta sportivii orientaristi isi vor relua antrenamentele in vederea pregatirii noului sezon de Orientare in Alergare.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>