Sportivii de la CS Știința Electro Sistem au participat la Supermaratonul Secuiesc

Sportivii de la CS Știința Electro Sistem au participat la Supermaratonul Secuiesc

Duminică 4 august 2017 la Miercurea Ciuc s-a desfășurat tradiționala competiție de cros pe șosea SUPERMARATONUL SECUIESC, concurs ce a ajuns în acest an la ediția cu numărul 18 și care coincide ca în fiecare an cu sărbătoarea orașului. Întrecerea constă în alergarea distanței de 42 de kilometri dintre localitățile Miercurea Ciuc și Tușnad (și retur) , individual sau în echipe de câte 4 sportivi (fiecare parcurgând succesiv câte un sfert din distanță). La start se prezintă an de an foarte mulți competitori, atrași în primul rând de premiile în bani puse la bătaie cu generozitate de autoritățile locale și de sponsorii competiției, dar și de o întrecere foarte frumoasă și bine organizată. În acest an nu mai puțîn de 168 de sportivi au ținut să ia startul în această competiție. Un mic impediment în desfășurarea în bune condiții din acest an a acestei competiții a fost vântul, care a bătut cu putere mai ales pentru sportivii care au alergat pe schimburile 3 și 4.

                 Orientaristii băimăreni de la Știința Electro Sistem Baia Mare sunt obișnuiți să performeze în orice condiții climaterice, așa că s-au prezentat cu mult curaj la startul competiției cu 3 ștafete , toți componenții fiind foarte tineri, între 15 și 20 de ani, mai puțîn antrenorul clubului, care a făcut și el parte dintr-o ștafetă. În aceste condiții rezultatele obținute de ei au fost foarte bune, urcând pe podiumul de premiere cu două ștafete, a treia clasându-se în imediata apropiere a podiumului.

                  Rezultatele obținute sunt:

         Clasament general:

 Masculin: Locul I: Ștafeta compusă din Biro Alexandru, Vadean Cătălin, Sebestyen Istvan și Catană Alexandru

                   Locul IV: Mate Sergiu, Peleș Vlad, Hreniuc David, al patrulea component al ștafetei fiind Gorgan Claudiu de la CSM Bacău.

 Feminin: Locul VI:  Creciun Alexandra, Roman Alexandra, Peleș Ștefania și Vardai Antonia. Această ștafeta s-a clasat și pe locul I în cadrul categoriei Feminin sub 18 ani.

 

                 Rezultatele obținute sunt cu atât mai meritorii dacă ținem cont de faptul că, în cele două zile de dinaintea competiției, sportivii au luat startul în trei probe ale Campionatului Național de Orientare cu Mountain Bike, unde componenții clubului baimarean au reușit  alte clasări meritorii.

 

           Următoarea competiție majoră de Orientare în Alergare la care va participa CS Știința Electro Sistem Baia Mare va fi Campionatul Național în probele individuale și de ștafetă de la Ploiești, competiții ce se vor desfășura la începutul lunii septembrie. Până atunci, nouă componenți a clubului sportiv vor reprezenta România la Campionatele Europene de Sud Est , întrecere ce se va desfășura în perioada 21-25 august la Chișînău, în Republica Moldova.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>