Rezultate obtinute de CS Stiinta Electro Sistem la CN de orientare in probele de stafeta mixta si semimaraton

Rezultate obtinute de CS Stiinta Electro Sistem la CN de orientare in probele de stafeta mixta si semimaraton

In weekendul trecut la Craiova s-au desfasurat Campionatele Nationale de orientare in probele de stafeta mixta si semimaraton, competitii la care au participat sportivi orientaristi de la majoritatea cluburilor de orientare din tara, printre care s-au numarat si cei de la Stiinta Electro Sistem Baia Mare. In paralel cu aceste competitii s-au derulat si 2 concursuri destinate sportivilor care nu aveau drept de participare in cadrul campionatelor nationale, respectiv o proba de sprint dotata cu Cupa CSU Craiova, respectiv o proba de medie distantă dotata cu Cupa Roza Vanturilor. Foarte multă lume a tinut să participe la aceste concursuri, peste 200 de participanti prezentandu-se la startul competitii organizate de Federatia Romana de Orientare in parteneriat cu clubul CSU Craiova, dar si foarte multi spectatori au tinut sa urmareasca pe viu aceste evenimente sportive.

Pentru a se alinia la regulamentele Federatiei Internationale de Orientare, in Romania s-au organizat pentru prima oara spectaculoasele Campionate Nationale de sprint pe echipe mixte, in care un baiat si o fata reprezentand acelasi club sportiv parcurg alternativ cate 2 trasee de sprint in zone de parc-oras. Prima editie a acestei probe s-a desfasurat in Parcul Poporului din Craiova si a oferit mult spectacol, cu rasturnari de situatie dar si cu greseli tehnice din partea catorva concurenti, unii chiar cu vasta experienta, greseli datorate in primul rand vitezelor mari de deplasare. Astfel in cadrul categoriei de elita (seniori) stafeta compusa din Anca Tetisan si Istvan Sebestyen a cucerit locul I si titlul de campioni nationali in aceasta proba, desi cele 2 stafete ale clubului gazda CSU Craiova erau considerate de departe mari favorite (una avandu-i in componenta pe titratii Ionut Zinca si Veronica Minoiu). Dar cu un parcurs constant si fara prea mari greseli cei doi au reusit sa termine invingatori, loc intai nefiind nescontat de nimeni inainte de startul probei. Insa in cadrul categoriilor MF 18 si MF14 situatia a stat exact invers, 3 stafete de la Stiinta Electro Sistem cotate cu sanse reale la obtinerea de medalii au facut greseli mari si au ratat sansa de a urca pe podium.

           Cele mai bune rezultate ale clubului au fost:

    Categoria seniori:  locul 1 Tetisan Anca cu Sebestyen Istvan;

    Categoria juniori:  locul 5 Tecar Denisa cu Crisan Ionut, locul 7 Rus Dora cu Constantin Cristian.

                Campionatul National de Semimaraton este cea mai lunga proba a orientarii, in acest caz traseele masurand  chiar si 20 de kilometri (cum a fost in cazul seniorilor) si se desfasoara doar pentru categoriile peste 16 ani. Incalzirea brusca a vremii din ultimele zile nu a afectat evolutia concurentilor, componentii clubului reusind sa obtina 4 medalii, prin:

    Locuri: I Sebestyen Istvan la M35, Hecko Emil la M45;

    Loc II: Biro Alexandru la M16;

    Loc III: Culcean Roxana la F18.

              In concursurile paralele, s-au obtinut rezultatele:

                        Cupa CSU Craiova:

   Locuri I: Manu Andreea la F10, Hecko Emil la M45

   Loc II: Mate Sergiu la M18

   Loc III: Hreniuc Alexandru la M18

                       Cupa Roza Vanturilor:

   Locuri I: Manu Andreea la F10, Roman Alexandra la F12, Catana Alexandru la M14

   Locuri II: Ghit Denisa la F14, Tecar Denisa la F16;

   Loc III: Iacob Adrian la M14

                Urmatoarea competitie la care va participa Stiinta Electro Sistem Baia Mare va fi traditionalul concurs de orientare Cupa Busola de Aur, care a ajuns la o “venerabila” editie, a 48-a. Acest eveniment va avea loc la Cluj Napoca in perioada 2-3 mai 2015.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>