Rezultate obținute de CS Știința Electro Sistem la Campionatele Naționale de Orientare desfășurate la Craiova

Rezultate obținute de CS Știința Electro Sistem la Campionatele Naționale de Orientare desfășurate la Craiova

In perioada 7-9 octombrie 2016, in Craiova s-au desfasurat 3 importante competitii de orientare in alergare: Campionatul National de Noapte, Campionatul National de Stafeta Mixta si Etapa a V-a din cadrul Campionatului National de Parc-Oras, intreceri la care au luat parte si sportivii clubului CS Stiinta Electro Sistem Baia Mare, insotiti de antrenorii Lucia Pop si Istvan Sebestyen.

Campionatul National de Orientare pe timp de noapte este cea mai dificila proba din intreg calendarul competitional. Dupa cum ii spune si numele, acest tip de competitie se desfasoara noaptea, concurentii putandu-se ajuta in padure doar de lumina lanternelor. In plus frigul si ploaia care a cazut pe toata durata competitiei au facut  ca intrecerea sa fie si mai palpitanta. Deoarece categoriile de participare incep doar de la 16 ani, tinerii componenti ai CS Stiinta Electro Sistem Baia Mare au fost nevoiti sa urce in categorii mai mari. In aceste conditii rezultatele obtinute pot fi considerate multumitoare.
Loc II      Culcean Roxana la F18
Loc III      Biro Alexandru la M18
Locuri 4  Peles Vlad cu Iacob Adrian la M16, Ghit Denisa cu Manu Andreea la F16, Rus Dora la F18
Loc 6      Hreniuc Andrei cu Catana Alexandru la M16.
In schimb, Campionatul National de Stafeta Mixta este cel mai spectaculos concurs din cele ce se desfasoara de-a lungul anului, in care o fata si un baiat concureaza consecutiv pe cate 2 trasee de sprint, categoriile de participare fiind 14, 18 si 21 de ani. Excelenta a fost comportarea sportivilor baimareni in aceasta proba, ei reusind sa obtina un titlu de campion national si 2 medalii de bronz, precum si alte clasari in imediata apropiere a podiumului, in conditiile in care la start s-au prezentat multe stafete puternice.
Categ. 14 ani: Locul I Manu Andreea cu Catana Alexandru;
                       Locul III Ciocian Rebeca cu Hreniuc Andrei;
                       Locul 5 Muntean Larisa cu Vadean Catalin.
Categ. 18 ani: Locul III Culcean Roxana cu Biro Alexandru;
                       Locul 4 Rus Dora cu Crisan Ionut
In paralel s-a desfasurat si o competitie Open, premiata cu Cupa Universitatii, destinata celor ce nu au reusit sa concureze in cadrul Campionatului National. Aici Peles Vlad impreuna cu Manu Alexandru au obtinut locul II, iar Hreniuc David cu Peles Stefania au obtinut locul III.
 
In ultima zi s-a desfasurat etapa a V-a din cadrul Campionatului National de Parc Oras, competitie desfasurata pe strazile din municipiului Craiova, cu sosirea in centrul municipiului. Traseele au fost foarte rapide, fapt ce a convenit coomponentilor clubului, care au obtinut astfel locuri fruntase si implicit puncte pretioase in cadrul celor 3 categorii de varsta in care s-a concurat, 14,18 si 21 de ani. Rezultatele obtinute sunt:
Locuri I:   Vadean Catalin la M14, Hreniuc Alexandru la M18
Loc II:      Iacob Adrian la M14
Locuri III: Culcean Roxana la F18, Biro Alexandru la M18
Loc 5:     Catana Alexandru la M14
Loc 6:     Crisan Ionut la M18
In urma acestor rezultate, cu punctajele obtinute de-a lungul anului, 8 sportivi au sanse reale de a urca pe podiumul de premiere la sfarsitul celei de-a sasea etape din cadrul Campionatului National de Parc Oras.
 
Urmatoarele competitii la care va participa CS Stiinta Electro Sistem Baia Mare vor fi ultima etapa din cadrul Campionatului National de Parc Oras si Cupa Zarandului, competitii ce se vor desfasura la sfarsitul acestui weekend la Lipova.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>