Rezultate excelente obtinute de CS Stiinta Electro Sistem la Trofeul Hunedoarei la orientare in alergare

 Rezultate excelente obtinute de CS Stiinta Electro Sistem la Trofeul Hunedoarei la orientare in alergare

În perioada 01-03 aprilie, în localitatea Hunedoara a avut loc prima competiţie majoră de Orientare în Alergare din acest an – Trofeul Hunedoarei (în probele de medie distanţă şi sprint), precum şi prima etapă din cadrul Campionatelor Naţionale de orientare în proba de Parc - Oraş. Peste 200 de concurenţi de la majoritatea cluburilor de profil din ţara au ţinut să ia parte la aceste competiţii, mai ales că şi vremea foarte frumoasă a fost prezenta pe toată durata întrecerilor. Competiţia de medie distanţa din cadrul Trofeului Hunedoarei a avut  loc pe o hartă nouă, ridicată prin amabilitatea organizatorului local CS Orienteering Masters Hunedoara, o zonă care nu a pus foarte multe probleme tehnice concurenţilor, fiind un teren cu alergabilitate şi vizibilitate în general bună. La aceastea a contribuit şi faptul că pădurea încă nu a început să înverzească. Etapa de sprint (care a contat şi ca etapă de Campionat Naţional de Parc-Oras) s-a desfăşurat pe străzile Hunedoarei, care a pus ceva probleme de orientare concurenţilor, însă s-a alergat cu viteze foarte mari.

Sportivii de la Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare antrenaţi de tandemul Iosif Hecko-Lucia Pop au aşteptat cu nerăbdare prima competiţie de Orientare în Alergare din acest an, poate şi datorită acestui entuziasm au avut evoluţii foarte bune. Ei au obţinut rezultate meritorii, mai mulţi sportivi reuşind să urce pe podiumurile de premiere. Evidenţiaţii acestor întreceri ar fi Ionuţ Crişan, Andreea Manu, Alexandra Roman, Roxana Culcean şi Alexandru Biro, care în categoriile lor de vârsta şi-au demonstrat încă o dată valoarea, urcând pe podium în ambele zile de competiţie.

Rezultatele obţinute sunt:

Medie distanţă

Locuri I: F18 Culcean Roxana, F55 Borş Cornelia, M14 Catana Alexandru, M16 Crişan Ionuţ, M21 Biro Alexandru

Locuri II: F14 Roman Alexandra, F45 Pop Lucia, M18 Mate Sergiu

Locuri III: F12 Manu Andreea, F18 Rus Dora, M14 Hreniuc Andrei,

Sprint

Locuri I: F12 Manu Andreea, F14 Roman Alexandra, F55 Borş Cornelia, M14 Iacob Adrian, M16 Crişan Ionuţ

Locuri II: F18 Culcean Roxana, M18 Biro Alexandru

Locuri III: F16 Tecar Denisa, M10 Ciocian Denis, M14 Catana Alexandru

              În  3 aprilie s-au susţinut normele de control (alergare în teren variat) pentru loturile  naţionale de Orientare în Alergare.  S-a alergat pe distanţe diferite în funcţie de vârstă şi sex. Aici foarte bine s-au prezentat Roxana Culcean, Alexandru Biro, Ionuţ Crişan, Alex Hreniuc, Dora Rus şi Mate Sergiu, sportivi care au trecut cu bine de prima probă ce se ia în calcul în vederea accederii în loturile naţionale în categoriile lor de vârstă.

             Următoarea competiţie la care vor participa sportivii de la Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare la fi Campionatul Naţional de Semimaraton şi Cupa Bihorului ce se vor desfăşura la Oradea în perioada 9-10 aprilie 2016

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>