Rezultate excelente obținute de CS Știința Electro Sistem la CN de Orientare-Schi

Rezultate excelente obținute de CS Știința Electro Sistem la CN de Orientare-Schi

În perioada 18-21 februarie în staţiunea Bucin din judeţul Harghita s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Orientare-Schi în probele de sprint, medie distanţă, lungă distanţă şi ştafetă. Aceste probe trebuiau să se desfăşoare mult mai devreme (ele fiind programate iniţial la Vatra Dornei, apoi în Semenic), însă de fiecare dată acestea au fost amânate din cauza problemei ce a afectat marea majoritate a competiţiilor de iarnă din România dar şi din Europa, lipsa zăpezii. Organizatorul, respectiv Federaţia Romană de Orientare, tatonând mai multe zone în care se puteau desfăşura aceste competiţii, dar în acelaşi timp urmărind şi prognozele meteo, a decis în regim de urgenţă ca aceste Campionate Naţionale să se desfăşoare la Bucin. Deoarece timpul rămas la dispoziţie a fost foarte scurt, automat a rezultat un efort uriaş depus din partea echipei de arbitrii pentru ca acest concurs să se desfăşoare în condiţii optime. Cluburile participante nu au rămas insensibile la la acest tur de forţă şi le mulţumesc şi pe această cale echipei de arbitrii condusă de preşedintele FRO, Gheorghe Dinu, care s-a descurcat foarte bine în aceste condiţii.

             Clubul sportiv Ştiinţa Electro Sistem a fost nevoită astfel să rămână mereu “în priză”, aşteptând de pe o zi pe altă anunţarea  desfăşurării  Campionatelor Naţionale. Sportivii au înţeles situaţia creeata, s-au pregătit în continuare serios iar rezultatele nu au întârziat să apară: şi-au doborât propriul record de medalii obţinute la un Campionat Naţional de Orientare pe Schiuri, 46 de medalii fiind cucerite în acest an de sportivii băimăreni, dintre care nu mai puţin de  21 de titluri de campion naţional. De altfel în unele categorii podiumul a fost integral ocupat de componenţii echipei antrenate de Lucia Pop şi Iosif Hecko. În clasamentul pe cluburi Ştiinţa Electro Sistem a reuşit din nou să îşi apere titlul de cel mai titrat club de orientare pe schiuri, distincţie ce figurează de altfel an de an în palmaresul clubului.

Performera acestor Campionate Naţionale o putem numi pe Alexandra Roman, care a reuşit să cucerească medalia de aur în toate cele 4 probe la care a luat startul, dar s-au remarcat şi Andreea Manu, Roxana Culcean, Denişa Tecar, Cristian Constantin, fiecare cu câte 3 titluri de Campion Naţional. Mai merită amintită şi prestaţia directorului clubului, Istvan Sebestyen, care deşi a trecut demult de vârsta senioratului a reuşit să cucerească 3 medalii în cadrul categoriei de elită.

Rezultatele obţinute sunt:

Sprint:

Locuri I: M14 Hreniuc Andrei, M18 Biro Alexandru, F14 Roman Alexandra, F18 Culcean Roxana

Locuri II: M14 Catana Alexandru, M18 Constantin Cristian, M21 Sebestyen Istvan, F40 Pop Lucia

Locuri III: M14 Iacob Adrian, M18 Crişan Ionuţ, F14 Manu Andreea, F18 Tecar Denişa

Medie Distanţa:

Locuri I: M14 Iacob Adrian, M16 Crişan Ionuţ, M18 Constantin Cristian, F12 Manu Andreea, F14 Roman Alexandra, F16 Tecar Denisa

Locuri II: M16 Peleş Vlad, F16 Erli Andreea, F45 Pop Lucia

Locuri III: M14 Catană Alexandru, M18 Biro Alexandru, M20 Mate Sergiu, F16 Tecă Alina, F18 Culcean Roxana

Lungă  Distanţa:

Locuri I: M14 Catană Alexandru, M16 Crişan Ionuţ, M18 Constantin Cristian, F12, Manu Andreea, F14 Roman Alexandra, F16, Tecar Denisa, F18 Culcean Roxana

Locuri II: M14 Hreniuc Andrei, M18 Biro Alexandru, F16 Tecă Alina, F45 Pop Lucia

Locuri III: M14 Vădean Cătălin, M21 Sebestyen Istvan

Ştafeta:

Locuri I: M14 (Hreniuc A. – Catană A. – Iacob A.), M18 (Crişan I. – Biro A. – Constantin C.), F14 (Roman A. – Manu A.), F18 (Culcean R. – Tecar D.)

Locuri II: M21 (Sebestyen I. în Reprezentativa  Maramureş), F21 (Pop L. în Reprez. Maramureş)

Locuri III: F16 (Erli A. – Tecă Alină)

              În urma acestor competiţii de iarnă, 8 sportivi de la Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare vor reprezenta România la Campionatele Europene pentru Seniori şi Juniori ce se vor desfăşura în Obertilliach – Austria în perioada 28.02-05.03 2016. Ei vor fi însoţiţi de prof Iosif Hecko, care este în acelaşi timp şi selecţionerul loturilor naţionale de O-Schi. Le urăm mult succes.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>