Orientaristii de la Stiinta Electro Sistem concureaza in weekend pe teren propriu

Orientaristii de la Stiinta Electro Sistem concureaza in weekend pe teren propriu

In perioada 15-17 mai 2015, in Baia Mare se vor desfasura doua competitii majore la Orientare in Alergare pentru categoriile de performanta, respectiv a doua etapa a Campionatului National pe Echipe precum si a treia etapa din cadrul Campionatelor Nationale de Parc Oras. La aceste competitii sunt asteptati sa participe circa 150 de orientaristi legitimati, de la majoritatea cluburilor de profil din tara. Organizatorii acestor concursuri sunt Federatia Romana de Orientar,e in parteneriat cu clubul sportiv Stiinta Electro Sistem Baia Mare, Primaria, Consiliul Local Baia Mare si Consiliul Judetean Maramures. Evenimentul se va desfasura dupa urmatorul program:

      Vineri 15.05.2015, Apa Sarata

- ora 12.30 prezentarea concurentilor

- ora 14.00 start in etapa de lunga distanta - etapa a doua a Campionatului National pe Echipe

      Sambata 16.05.2015, Lacul Bodi Ferneziu

- ora 11.00 start  in etapa de medie distantaă - etapa de calificare pentru Loturile Nationale de Orientare in Alergare

      Duminică 17.05.2015, Piata Millenium  

- ora 10.00 start  in etapa de Parc Oras - a treia etapa din cadrul  Campionatelor Nationale de Parc Oras

- ora 12.45 festivitatea de premiere

    Organizatorii au pregatit pentru acest eveniment 3 harti noi, realizate in anul 2015 de apreciatul cartograf Liviu Tantar. Campionatul National pe echipe se va desfasura in zona Apa Sarata-Frumusaua, o zona care nu a mai fost folosita de cativa ani buni. In urma acestei curse, timpii obtinuti de competitori se vor aduna cu cei din prima etapa (desfasurata la Vatra Dornei saptamana trecuta), echipele castigatoare urmand sa fie recompensate cu titlul de Campion National. Ziua a doua se va desfasura in imprejurimile Lacului Bodi, o zona pe care in proportie de 85 la suta nu s-a concurat niciodata si va costitui etapa de calificare pentru Loturile Nationale de Orientare. Ultima zi de competitie, de altfel si cea mai spectaculoasa si indragita de concurenti, va avea loc pe strazile din jurul Centrului Vechi, fiind o proba scurta si rapida. Aici va avea loc a treia etapa a Campionatului National de Parc-Oras (din cele 5 programate de-a lungul anului), in care se acorda puncte, in functie de locul ocupat in clasament, la sfarsitul anului prin adunarea acestora rezultand clasamentul final.

  In paralel cu aceste evenimente se va organiza si Cupa Electro Sistem Baia Mare la orientare in alergare, concurs constand in cumularea rezultatelor din cele 3 zile. Daca in cadrul Campionatelor Nationale de Orientare vor puncta doar sportivii legitimati, in cadrul Cupei Electro Sistem Baia Mare sunt invitati sa participe toti iubitorii de miscare in aer liber, indiferent de varsta, precum si cei ce doresc sa experimenteze parcurgerea unui traseu de orentare, primele doua zile prin padure, iar a treia zi in zonele adiacente pietei Millenium. Inscrierea se poate face in categoriile Open ori in categorii de varsta, in fiecare zi cu o ora inainte de start sau la adresa de mail istvan_irak@yahoo.com, adresa unde se pot obtine si alte informatii legate de aceste concursuri.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>