CS Stiinta Electro Sistem a participat la Cupa Busola de Aur la orientare in alergare

CS Stiinta Electro Sistem a participat la Cupa Busola de Aur la orientare in alergare

In perioada 2-3 mai, in imprejurimile localitatii Cluj Napoca, s-a desfasurat cea mai veche competitie de orientare in alergare din Romania, Cupa Busola de Aur. Timp de 48 de ani neintrerupti acest  concurs a fost organizat an de an de cluburile de profil din Cluj Napoca. Renumita prin buna organizare si prin calitatea traseelor de concurs, Cupa Busola de Aur a trezit an de an foarte mare interes in randul orientaristilor, reusind si in acest an sa atraga la start peste 200 de concurenti din România dar si din Ungaria, Serbia si Franta.

Aceasta editie, organizata de clubul sportiv Compass Cluj Napoca, s-a desfasurat in padurea de langa localitatea Savadisla si a constat in cumularea a doua etape de concurs, o etapa de lunga distanta si alta de medie distanta, clasamentele finale fiind date de cumularea rezultatelor obtinute de competitori in cele 2 zile de concurs.

Pe traseele deluroase, nu foarte grele din punct de vedere tehnic si in general alergabile, sportivii clubului Stiinta Electro Sistem Baia Mare au reusit sa faca curse bune, sapte dintre ei reusind sa se claseze pe podium, cinci dintre ei urcand chiar pe cea mai inalta treapta. Merita amintita evolutia buna a fetelor, in special a Andreei Manu din cadrul categoriei 10 ani, care începe sa devina de la un concurs la altul o prezentă obisnuita pe podiumurile de premiere, dar si cursele bune facute in a doua zi de  Andreea Erli si Alexandra Roman care au reusit sa recupereze ecartul fata de adversare si sa castige categoriile lor de varsta.

“Aceasta competitie a fost o buna verificare a potentialului echipei si ma bucura in principal evolutia fetelor, care ne dau incredere ca vor obtine rezultate bune la  Campionatele Nationale pe Echipe ce se vor desfasura peste cateva zile. In ceea ce priveste baietii poate ca au ramas putin datori la aceasta competitie de tip individual, insa credem ca altele vor fi evolutiile lor in conditii de concurs  pe echipe”, a declarat Istvan Sebestyen, directorul clubului Electro Sistem Baia Mare.

 

Rezultatele obtinute de componentii clubului:

Locuri I: Manu Andreea la F10, Roman Alexandra la F12, Erli Andreea la F14,  Sebestyen                                   Istvan la M40, Hecko Emil la M45;

Loc II: Biro Alexandru la M16;

Loc III: Catana Alexandru la M14.

In apropierea podiumului s-au clasat Tecar Denisa la F16 (loc 4), Iacob Adrian la M14 (loc 5) şi Hreniuc Andrei la M14 (loc 6).

La sfarsitul acestei saptamani componentii clubului vor participa la  competitiile de orientare in alergare ce se  vor desfasura la Vatra Dornei, respectiv prima etapa de Campionat National pe Echipe si Cupa Dornelor.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>