CS Stiinta Electro Sistem a obtinut 5 medalii pentru Romania, la CE de Sud Est la Orientare in Alergare

CS Stiinta Electro Sistem a obtinut 5 medalii pentru Romania, la CE de Sud Est la Orientare in Alergare

Saptamana trecuta au avut loc, in localitatea Vrdnik din Serbia, Campionatele Europene de Sud Est la Orientare in Alergare, precum si o competitie desfasurata in paralel cu acest eveniment major, Serbian-O-Tour, la care concurentii au fost invitati sa participe pe hartile si zonele pe care s-a desfasurat SEEOC-ul. La aceste competitii au participat concurenti din 7 tari, respectiv  Serbia, Bulgaria, Macedonia, Croatia, Moldova, Turcia, Muntenegru si Romania. S-a concurat pe zone dificile, cu multa vegetatie si, mai ales, cu foarte multa diferenta de nivel,  fapt care a afectat foarte mult viteza de alergare a concurentilor.

In cadrul Campionatelor Europene de Sud Est CS Stiinta Electro Sistem Baia Mare a avut ca reprezentanti doua sportive, in cadrul categoriei tineret fete 20 de ani, Anca Tetisan (19 ani) si Roxana Culcean (de doar 16 ani). Un al treilea sportiv  ar fi putut participa la aceasta competitie, dar in ciuda faptului ca a indeplinit toate conditiile de a lua startul la aceasta competitie, colegiul antrenorilor din cadrul Federatiei Romane de Orientare (care are in componenta 5 membrii, 3 fiind din Maramures!) au acordat dreptul de participare altui sportiv, din alt judet. Pacat de acest aspect, poate ar fi nevoie de mai multa coeziune in cadrul orientarii din Maramures.

Cu toate acestea, CS Stiinta Electro Sistem Baia Mare a reusit sa cucereasca 5 medalii la Campionatele Europene de Sud Est, precum si cateva clasari in apropierea podiumului de premiere, rezultate care au ajutat reprezentativa Romaniei sa se claseze pe un onorant loc 2 in clasamentul pe natiuni din cadrul Campionatului European de Sud Est, dupa Bulgaria. Astfel Anca Tetisan a cucerit 4 medalii, 2 medalii de argint in probele de medie distanta si sprint si doua medalii de bronz in probele de lunga distanta si stafeta.  Roxana Culcean a obtinut si ea o medalie de bronz la stafeta, dar a avut si putin ghinion in celelalte probe, obtinand doua locuri 4, la sprint pierzand locul pe podium la doar 4 secunde, din cauza faptului ca s-a accidentat in timpul traseului

In cadrul competitiei paralele au participat 6 sportivi de perspectiva, care vor aspira in viitor la loturile nationale si care au putut vedea pe viu o competitie majora. Timp de 4 zile ei au concurat pe zonele pe care s-au alergat la SEEOC, obtinand rezultate frumoase (prin cumularea timpilor din cele 4 etape), astfel:

Locul I Muresan Daniel la M14

Locul II Tecar Denisa la F14, Rus Dora la F16, Crisan Ionut  M14

Locul 4 Biro Alexandru la M16

In continuare componentii clubului se pregatesc pentru a participa la mijlocul lunii septembrie la Campionatele Nationale de sprint, medie distanta si lunga distanta, competitii ce se vor desfasura la Cluj Napoca.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>