CS Știința Electro Sistem a participat la Supermaratonul Secuiesc

CS Știința Electro Sistem a participat la Supermaratonul Secuiesc

Duminică, 6 august, la Miercurea Ciuc s-a desfășurat tradiționala competiție de cros pe șosea SUPERMARATONUL SECUIESC, concurs ce a ajuns la ediția cu numărul 16 și care coincide ca în fiecare an cu sărbătoarea orașului. Întrecerea constă în alergarea distanței dintre localitățile Miercurea Ciuc și Tușnad (și retur), individual sau în echipe de câte 4 sportivi (fiecare parcurgând succesiv câte un sfert din distanță). La start se prezintă an de an foarte mulți competitori, atrași în primul rând de premiile în bani puse la bătaie cu generozitate de autoritățile locale și de sponsorii competiției, dar și de o întrecere foarte frumoasă și bine organizată. Un impediment în desfășurarea în bune condiții din acest an a acestei competiții a fost căldura excesiva din această perioadă. Ținând cont de faptul că până și ‘polul frigului’ din România a fost sub incidența codului portocaliu de temperaturi ridicate, însăși parcurgerea întregului traseu a fost în sine o performanță, în aceste condiții cu atât mai meritorie fiind prezența alergătorilor pe locurile fruntașe.

Orientaristii băimăreni de la Știința Electro Sistem Baia Mare sunt obișnuiți să performeze în orice condiții climaterice, așa că s-au prezentat cu mult curaj la startul competiției în 3 ștafete, toți componenții fiind foarte tineri, între 15 și 19 ani, mai puțin antrenorul clubului, care a făcut și el parte dintr-o ștafetă. În aceste condiții rezultatele obținute de ei au fost foarte bune, urcând pe podiumul de premiere cu toate stafetele din care au făcut parte.

                  Rezultatele obținute sunt:

         Clasament general:

 Masculin: Locul II: Biro Alexandru, Mate Sergiu, Sebestyen Istvan, împreună cu Țânțar Mihai (Baia Sprie)

                   Locul VI: Crișan Ionuț, Iacob Adrian, Peleș Vlad, Cătană Alexandru. Ștafeta a obținut și locul I la                           categoria M sub 18 ani

 Feminin: Locul II: Culcean Roxana și Tecă Alina, în ștafetă cu Dobrița Ionela (Cluj Napoca) și Ene Melania (Miercurea Ciuc).

Rezultatele obținute sunt cu atât mai meritorii, dacă ținem cont de faptul că sportivii au luat startul cu o zi înainte la a XI-a etapă din cadrul Campionatului Național de Parc Oraș de la Brașov, unde au obținut rezultate foarte frumoase și puncte prețioase în clasamentul general:

 Locuri I: Vadean Cătălin la M14, Biro Alexandru la M18, Tecă Alina la F18

 Locuri II: Roman Alexandra la F14

 Locuri III: Peleș Vlad la M18

 Locuri IV: Mate Sergiu la M21, Culcean Roxana la M21, Crișan Ionuț la M18

 Locuri VI: Iacob Adrian la M18

Următoarea competiție majoră de Orientare în Alergare la care va participa CS Știința Electro Sistem Baia Mare va fi Campionatul Național în probele individuale și de ștafetă de la Victoria, competiței care se va desfășura la sfârșitul lunii august. Până atunci, opt componenți ai clubului vor reprezenta România la Campionatele Europene de Sud Est, întrecere ce se va desfășura în perioada 22-27 august, în Muntenegru.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>