CS Știința Electro Sistem a dominat CN de Orientare pe Schiuri

CS Știința Electro Sistem a dominat CN de Orientare pe Schiuri

În perioada 18-21 ianuarie, în Pasul Bucin din județul Harghita s-au desfășurat Campionatele Naționale de Orientare pe Schiuri, competiție desfășurată sub egida Federației Române de Orientare și la care s-au aliniat toate cluburile de profil din România. Efortul organizatorilor, în vederea desfășurării în bune condiții a întrecerilor, a fost unul imens, deoarece codul galben de ninsori a afectat și această parte a țării. Ei nu s-au dat bătuți și au muncit non stop, mai ales la rebatatorirea urmelor, iar la final echipă de arbitri condusă de președintele FRO, Gheorghe Dinu, a primit felicitări din partea celor prezenți pentru imensul efort depus.

Deși până acum această iarnă a fost una săracă în zăpada, sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare s-au pregătit foarte serios pentru aceste importante întreceri. Pentru aceasta ei au fost nevoiți să facă navetă zilnică către zone înzăpezite, pentru a putea intra în forma maximă, dar și pentru a-și apăra prestigiosul titlu de cel mai bun club de orientare pe schiuri din România. Eforturile lor au fost încununate de succes, deoarece nu mai puțin de 74 de diplome au reușit să depună sportivii băimăreni în vitrina clubului, reușind astfel un nou record de distincții cucerite la un Campionat Național! Absolut toți componenții lotului prezent la acest eveniment  și-au adus contribuția la această performanță, fiecare dintre ei reușind să cucerească cel puțin o medalie, în unele categorii podiumul de premiere fiind ocupat în îintregime de sportivii băimăreni. Performerii acestor întreceri sunt de departe Andreea Manu (la F14) și Alexandra Roman (la F16), de altfel singurii competitori din întreg concursul ce au obținut cinci titluri de campion, din cinci posibile. În plus Ionuț Crișan (M18) a obținut și el cinci medalii, patru de aur în categoria lui de vârstă iar a cincea fiind o medalie de argint în cadrul ștafetei de seniori elită, medalie ce poate fi considerată la fel de valoroasă.

În urma acestor rezultate, sportivii antrenați de Lucia Pop și Istvan Sebestyen își mențin în continuare supremația în Orientarea pe Schiuri, CS Știința Electro Sistem Baia Mare dominând de altfel de mulți ani încoace aceste întreceri.

                  Rezultatele obținute sunt:

 F21 Culcean Roxana       1 medalie de aur, 4 de argint, 0 de bronz

 F18 Tecă Alina                3-2-0

 F18 Ghit Denisa               0-2-1

 F16 Roman Alexandra  5-0-0

 F16 Creciun Alexandra                  0-2-3

 F14 Manu Andreea        5-0-0

 F14 Sabou Codruța         0-0-1

 F12 Sabou Tania               3-0-0

 F12 Sebestyen Carla      0-0-1

 F45 Pop Lucia                    0-3-0

 M21 Sebestyen Istvan                  0-2-0

 M20 Mate Sergiu            0-0-1

 M20 Biro Alexandru       1-2-0

 M18 Peleș Vlad                0-2-1

 M18 Crișan Ionuț             4-1-0

 M16 Catană Alexandru                 1-2-2

 M16 Iacob Adrian            2-1-1

 M16 Vadean Cătălin       2-1-0

 M14 Strâmbu Luca          1-1-0

 M14 Catană Gabriel       0-3-0

 M14 Hreniuc David         3-1-1

 M12 Kotai Alexandro     0-2-0

În această iarnă a mai rămas o singură competiție majoră  internă la care vor lua startul componenții clubului, respectiv Cupa României la Orientare pe Schiuri, competiție ce se va desfășura la Izvoare în perioada 17-18 februarie 2018. În plus 6 dintre ei se vor deplasa în Bulgaria în perioada 2-8 februarie pentru a reprezenta România la Campionatele Europene de Orientare pe Schiuri.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>