Comportare excelentă a sportivilor de la CS Știința-Dragonul Baia Mare la CM de taekwon-do ITF

Comportare excelentă a sportivilor de la CS Știința-Dragonul Baia Mare la CM de taekwon-do ITF

Clubul Sportiv Stiinta - Dragonul Baia Mare a avut 8 sportivi in lotul  Romaniei care au participat in perioada 22-28 aprilie la Campionatul Mondial de Taekwon-do I.T.F. pentru juniori 1 si seniori, care s-a desfășurat în Inzell, Germania. Aceasta editie a Campionatului Mondial de Taekwon-do ITF a fost spectaculoasa si prin numarul mare de concurenti respectiv 1234 de sportivi detinatori de centuri negre din 64 de țări .

Cei 8 sportivi sunt componenti ai Lotului National de Taekwon-do ITF si anume : Alex Ivasuc, Beatrix Popa, Cosmin Zetea, Victor Rohian, Dora Ivasuc, Cristian Popa, Artur Meizel, Sabin Tatu. Din delegatia Romaniei la aceasta competitie importanta in calitate de antrenor al Lotului Național de Taekwon-do ITF a facut parte si antrenorul emerit prof. Dan Goron 6 dan .

La finalul acestui Campionat Mondial de Taekwon-do I.T.F , Romania s-a clasat pe locul 5, locul 1 fiind ocupat de Argentina, locul 2  -  Polonia, locul 3 - Noua Zeelanda si locul 4 - Norvegia. Romania a fost urmata in clasament de Rusia, Germania, Finlanda, Irlanda, Ucraina, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Olanda, Ungaria, Canada, etc.

Echipa Romaniei de seniori a obtinut CUPA pentru CEA MAI BUNA ECHIPA DE SENIORI DIN LUME la aceasta editie de Campionat Mondial ca urmare a rezultatelor obtinute.

Sunt rezultate de exceptie pentru Clubul Sportiv Stiinta-Dragonul Baia Mare si pentru sportul baimarean. Clubul Știința-Dragonul multumeste Primariei Municipiului Baia Mare si Consiliului Judetean Maramures pentru sprijinul financiar acordat in ultimii ani  pentru pregatirea sportivilor.

Rezultatele (primele 3 locuri) obtinute la aceasta competitie importanta sunt :

·        Ivasuc Alex - CAMPION MONDIAL (medalie de aur) la tehnici speciale individual juniori 1

 (49 sportivi pe categorie)

·        Cosmin Zetea -  CAMPION MONDIAL (medalie de aur)  la spargere forta echipa seniori

(19 echipe)

·        Alex Ivasuc -  CAMPION MONDIAL (medalie de aur)  la spargere forta echipa juniori 1

(12 echipe)

·        Victor Rohian - CAMPION MONDIAL (medalie de aur) la spargere forta echipa juniori 1

(12 echipe)

·        Popa Beatrix - VICECAMPIOANA MONDIALA (medalie de argint)

la tehnici speciale individual senioare.

(32 sportive pe categorie)

·        Beatrix Popa - VICECAMPIOANA MONDIALA (medalie de argint)

la tehnici speciale echipa senioare

(15 echipe)

·        Beatrix Popa  - MEDALIE DE BRONZ la spargere forta echipa senioare

(14 echipe)

·        Dora Ivasuc  - MEDALIE DE BRONZ la tehnici speciale echipa junioare 1

(14 echipe)

·        Dora Ivasuc  - MEDALIE DE BRONZ la tull echipa junioare 1

(9 echipe)

Sportivii baimareni sunt pregatiti la club de catre  antrenorul emerit prof. Dan Goron 6 dan si antrenor Monica Goron  5 dan.

Urmatoarea competitie internationala importanta pentru sportivii baimareni va fi Campionatul European de Taekwon-do ITF pentru seniori si juniori 1 din 10-13 octombrie 2019 , competitie care va avea loc in Bosnia - Hergovina.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>