Șase medalii obținute de Știința Electro Sistem Baia Mare la Jocurile Mondiale Unite (Austria)

Șase medalii obținute de Știința Electro Sistem Baia Mare la Jocurile Mondiale Unite (Austria)

În perioada 22-25 iunie 2017 la Klagenfurt (Austria) s-au desfășurat Jocurile Mondiale Unite, o competiție ce a reunit la start circa 10.000 de tineri până în 18 ani din toate colțurile lumii. Pe tabloul competiției au fost prezente 10 sporturi, unul dintre ele fiind orientarea în alergare, disciplină ce a fost introdusă recent în cadrul acestor întreceri. Tinerii concurenți s-au putut întrece în proba individuală (care a constat în cumularea rezultatelor obținute în cele 2 etape de competiție, una de medie distanță și cealaltă de sprint) precum și în cea de ștafetă mixtă (unde doi băieți și două fete alcătuiesc o ștafetă în care se ia startul succesiv, în ordinea fată-băiat-băiat-fată).

             România a fost reprezentată la aceste întreceri de 8 sportivi de la Știința Electro Sistem Baia Mare, toți foarte bine pregătiți și dornici de a urca la finalul competiției pe podiumul de premiere. Pentru această competiție importantă din carieră lor s-au pregătit de luni bune iar eforturile lor nu au rămas nerăsplătite. De 6 ori au reușit tinerii orientaristi să urce pe podium în competițiile individuale, ei cucerind patru medalii de argint și două de bronz. Astfel , medaliile de argint au fost cucerite de Andreea Manu la fete 12 ani, David Hreniuc la băieți 12 ani, Cătălin Vadean la băieți 14 ani și Alexandru Catană la băieți 16 ani iar medaliile de bronz de către Alexandra Roman la fete 14 ani și Alexandru Biro la băieți 18 ani.

            Competiile de ștafetă mixtă, unde s-a concurat în 2 categorii, copii până la 14 ani și copii până la 18 ani, au oferit mult spectacol, cu multe răsturnări de situație, mai ales prin prisma faptului că au fost trasee scurte și rapide, unde fiecare greșeală se contabiliza. La final ștafeta de 18 ani a reușit să cucerească locul 7, dar marele regret este fapul că ștafeta de 14 ani nu a rezistat presiunii și a fost descalificată în urma ratării unui post de control.

          În urma acestor frumoase rezultate merită felicitați toți sportivii prezenți la aceste întreceri precum și antrenorii care i-au pregătit,  Lucia Pop și Istvan Sebestyen. Următoarea competiție la care vor lua startul sporivii baiamareni va fi Festivalul de Orientare al Bihorului, competiție ce se va desfășura luna viitoare.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>