Înfrângere în extremis în etapa a doua

Înfrângere în extremis în etapa a doua

Știința Explorări Baia Mare - CSM Constanța 2-3 (26-24, 18-25, 22-25, 25-21, 13-15)

    Explorări: Santos 3p, Bălăi 11p (un blocaj), Wojtylla 1p (blocaj), David 9p, Cheagă 8p, Ramirez Pita 28p, Bouleau (libero). Au mai jucat Catrina 1p (blocaj), Crișan, Silvășan-Pașca 9p (3 blocaje). Antrenori: Marius Botea, Sorin Pop, Gheorghe Socaciu.

    CSM Constanța: Dinculescu 19p (2 blocaje), Arquez 6p (4 blocaje), Druță 15p (un blocaj), St Jean 8p (3 blocaje), Grigore 7p (un blocaj), Vidoni 17 p (un blocaj), Gavriz (libero). A mai jucat Asmarandei. Antrenori: Cristian Imhoff, Răzvan Parpală.

    Au arbitrat: Tudor Pop (Cluj-Napoca) și Ionuț Buciu (Zalău). Observator FRV: Mircea Gâtej (Bistrița).

    Știința Explorări și CSM Constanța au disputat un joc spectaculos, întins pe durata a cinci seturi, în epilogul etapei a doua a Diviziei A1 de volei masculin. Cu un singur jucător, Marius Cheagă, rămas din sextetul de bază din campionatul precedent, echipa noastră suferă încă la capitolul relații de joc.

    Oaspeții, care au fost superiori în acest meci la capitolele construcție, blocaj și omogenitate, au început mai bine meciul și au condus până aproape de finalul primului set. Acesta a fost adjudecat, totuși, de echipa noastră în prelungiri, când Ramirez Pita a fost decisiv. Au urmat două seturi în care constănțenii s-au impus fără prea mari probleme și păreau că se îndreaptă spre o victorie cu 3-1 după cum au evoluat în continuare lucrurile, dar Explorări a întors soarta setului 4 pe final, grație în principal celor trei blocaje reușite de Dan Silvășan Pașca. În setul decisiv am condus cu 9-5, dar nu am putut menține ritmul până la terminarea meciului. Momentul psihologic al partidei s-a produs la scorul de 13-12, când arbitrul Tudor Pop a apreciat că o minge trimisă în aut de adversari a atins blocajul băimărean. Cu toate protestele vehemente ale echipei noastre decizia nu a fost schimbată și în loc de 14-12, scorul a devenit 13-13, după care constănțenii au mai făcut două puncte și au câștigat meciul.

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>