Antrenorul Stelian Moculescu, la antrenamentele echipei Stiinta Explorari

Antrenorul Stelian Moculescu, la antrenamentele echipei Stiinta Explorari

Celebrul antrenor Stelian Moculescu este prezent in Baia Mare, in perioada 11-13 august, la invitatia clubului Stiinta Explorari. Cu aceasta ocazie, Moculescu participa si la cateva antrenamente ale echipei baimarene.

    Fost antrenor al nationalelor Germaniei si Romaniei, Stelian Moculescu pregateste din 1997 formatia germana VfB Friedrichshafen, cu care a castigat de 18 ori campionatul si de 20 ori Cupa Germaniei. De asemenea, cu Moculescu pe bancaă, VfB Friedrichshafen a castigat Liga Campionilor in 2007, s-a clasat pe locul 2 in aceeasi competitie in 1996 și 2000 si pe locul 3 in 1999.

Cu ocazia prezentei in Baia Mare, Stelian Moculescu, cel mai titrat antrenor roman, a acordat un interviu site-ului oficial al echipei.

    - R.: Domnule Moculescu se poate spune ca a devenit deja o obisnuinta vizita dumneavoastra anuală in Baia Mare?

    - Stelian Moculescu (antrenor VfB Friedrichshafen ): Da! Vin in fiecare an in Baia Mare pentru ca am prieteni buni la Explorari si imi place sa-mi petrec cateva zile cu ei. In aceasta perioada am gasit o posibilitate si iata-ma aici.

    - R. Stiu ca urmariti din Germania rezultatele echipei. Ce parere aveti despre Stiinta Explorari?

    - S. Moculescu: Sigur că da, sunt alaturi de aceasta echipa de la distanta. Cu posibilitatile financiare modeste pe care le are, eu cred ca Explorari face o treaba buna. Macar reuseste sa mentina, pe cat se poate, voleiul din Baia Mare la un nivel bun.

    - R:. Cum comentati parcursul foarte slab din acest an al nationalei Romaniei in Liga Europeana?

    - S. Moculescu: Nu mai comentez treburile astea. Situatia este asa cum e si se pare ca momentan nu este nimic de facut.

    - R.: Totusi ce le lipseste voleibalistilor romani pentru a face fata la nivel european?

    - S. Moculescu: Tehnic si tactic e loc de mai bine. Acolo sunt cele mai mari probleme.

    - R. Daca ar depinde de dumneavoastra, ce masuri ati lua pentru redresarea voleiului romanesc?

    - S. Moculescu: Pentru inceput cred ca ar trebui sa se investeasca bani in perfectionarea antrenorilor. Din pacate in Romania exista inca foarte multi oameni care gandesc ca in anii 70, dar voleiul s-a schimbat. Toata lumea s-a schimbat de fapt, iar noi trebuie sa tinem pasul cu noutatile. Antrenorii trebuie sa fie pregatiti la cele mai inalte standarde. Din pacate nici pozitia lor in Romania nu este foarte comoda. Sunt schimbati foarte repede de cluburi, pentru ca cei care conduc nu au rabdare. Dupa ce se va rezolva problema instruirii antrenorilor, acestia isi vor pregati dupa alte metode jucatorii si lucrurile vor progresa. Oricum eu cred ca ar fi nevoie de vreo 8 ani, pentru ca voleiul din România sa se redreseze.

    - R.: Ce urati echipei Stiinta Explorari in viitorul sezon?

    - S. Moculescu: Sper sa obtina cat mai multe victorii si sa ocupe un loc cat mai bun. Le voi tine pumnii din Germania atat jucatorilor, cat si antrenorilor Marius Botea si Sorin Pop.

 

Lasa un Comentariu

Adresa de email nu se va publica *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>